Hialuronidaza este o enzimă care acționează asupra acidului hialuronic, dizolvând excesul acestuia sau corectând zonele în care a fost plasat în mod greșit sau a migrat.

Procedura implică injectarea acestei substanțe, care într-un timp scurt va dizolva acidul hialuronic, permițând buzelor să își recapete aspectul lor natural în privința formei și volumului.

Procedura de hialuronidază constă în injectarea unei enzime care provoacă hidroliza, adică descompunerea acidului hialuronic.

Această procedură este aleasă de două categorii de pacienți:

  1. Pacientele care doresc să dizolve excesul de acid hialuronic. De exemplu, în cazul formării unor depresiuni la nivelul pleoapelor inferioare, ca urmare a injectării acidului hialuronic în acea zonă.
  2. Pacientele cărora li s-a injectat greșit sau prea mult acid hialuronic în buze și doresc să corecteze acest aspect.

Dacă alegeți această procedură pentru a remedia acidul hialuronic migrat, totuși dorind să vă păstrați buzele cu un aspect senzual, puteți opta din nou pentru volumizarea buzelor după doar două săptămâni de la procedură.

Există diverse situații în care procedura de hialuronidază este necesară:

  • Migrarea acidului hialuronic – aceasta este cea mai întâlnită situație care necesită hialuronidază. De multe ori, acest fenomen are loc la nivelul buzelor, din cauza injectării incorecte sau a unui volum prea mare administrat într-o singură ședință, ceea ce poate duce la depășirea conturului buzelor și asimetrii vizibile. Acidul hialuronic poate migra și din regiunea pomeților sau a cearcănelor.
  • Complicații sau efecte adverse – în unele cazuri de injectare cu acid hialuronic pot apărea complicații sau reacții adverse.
  • Necroza – reprezintă una dintre cele mai grave consecințe ale injectării cu acid hialuronic. Dacă nu este tratată corespunzător, pot rămâne semne permanente și poate afecta funcționalitatea țesuturilor.

Multe femei aleg să apeleze la topirea acidului hialuronic cu ajutorul hialuronidazei.

Hialuronidaza este disponibilă sub formă de pulbere, care va fi reconstituită cu ser fiziologic de către medic și apoi injectată în zona cu acid hialuronic. Medicul poate folosi o cremă anestezică pe zona pielii care va fi tratată. Veți simți o ușoară senzație de usturime din cauza soluției, dar aceasta va fi doar temporară. Pot apărea vânătăi în zona cearcănelor în urma dizolvării acidului hialuronic.

Hialuronidaza – Înainte și după procedură

Înainte de intervenția cu hialuronidază, medicul va efectua o consultație pentru a evalua starea acidului hialuronic existent în zona tratată.

Pentru a minimiza riscul de reacții alergice la hialuronidază, se va efectua un test cutanat cu 30 de minute înainte de procedură.

Rezultatele procedurii de hialuronidază pot fi observate imediat după intervenție, cu toate că uneori acestea pot fi mascate de edemul asociat.

În anumite situații, pot fi necesare mai multe ședințe de topire cu hialuronidază. După minim două săptămâni de la intervenție, aveți posibilitatea să vă injectați din nou acid hialuronic pentru a obține rezultate suplimentare.

PRET : 120 EURO / 600 LEI

X